İçinde ÇEN geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "çen" olan, toplam 210 tane kelime bulunuyor. İçerisinde çen bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu çen ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında çen olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

13 harfli kelimeler

ÇENTİLEBİLMEK, PULLUKÇENGELİ

12 harfli kelimeler

ÇENGELLENMEK, ÇENGÜÇAĞANAK, ÇENTİKLENMEK, ÇENTİKLEYİCİ, ÇENTİLEBİLME

11 harfli kelimeler

ÇENGELLEMEK, ÇENGÜÇEGANE, ÇENTİKLEMEK, ÇENTİKLENME, ÇENDELEŞMEK, ÇENDİKLEMEK, ÇENGİLDEMEK, ÇENGİRDEMEK, ÇENTEBİLMEK, ÇENTEKLEMEK, ÇENTELEŞMEK, YENİPEÇENEK

10 harfli kelimeler

ÇALÇENELİK, ÇENEBAZLIK, ÇENELEŞMEK, GEÇENLERDE, ÇENDELAMAK, ÇENDELEMEK, ÇENGİLEMEK, ÇENGİREMEK, ÇENİLENMEK, ÇENTEBİLME, ÇENTELEMEK, ÇENTİKLEME, ÇENTİLEMEK, ÇENTTİRMEK, HİNDİYEÇEN, SEÇENYURDU

9 harfli kelimeler

ÇENELEŞME, ÇENİLEMEK, ÇENTİKSİZ, ÇENTİLMEK, DOÇENTLİK, PEÇENEKÇE, YEREGEÇEN, SÜREÖLÇEN, ÇENGLEMEK, ÇENGÜLÇÜŞ, ÇENİLEMEH, ÇENKİRMEK, ÇENKÜRMEK, ÇENLETMEK, ÇENTELMEK, ÇENTENELİ, ÇENÜLEMEH, ÇENÜLEMEK, DEMİRÇENE, GÖREGÖÇEN, HEÇÇENİNE, KANCAÇENE, MELEVİÇEN, PARTGEÇEN

8 harfli kelimeler

ÇENEKSİZ, ÇENGELLİ, ÇENGELSİ, ÇENGİLİK, ÇENİLEME, ÇENTİKLİ, ÇENTİLME, AKÇENGER, BİÇENEYH, ÇENÇÜNEY, ÇENDEMEK, ÇENDİKLİ, ÇENDİREK, ÇENDÜRÜK, ÇENGEREK, ÇENGERLİ, ÇENGETİR, ÇENGİLLİ, ÇENİKLER, ÇENİKMEK, ÇENİTMEK, ÇENKETİR, ÇENLEMEK, ÇENTELEK, ÇENTEMEK, ÇENTİMEK, ÇENTİYAN, GELENÇEN, MEÇMEÇEN, NAPURÇEN, Devamını Oku »»

7 harfli kelimeler

BİÇENEK, ÇALÇENE, ÇEÇENCE, ÇENEBAZ, ÇENEKLİ, ÇENESİZ, ÇENETLİ, ÇENTMEK, GEÇENDE, GEÇENEK, PEÇENEK, SEÇENEK, ALTÇENE, ÇATÇENE, ÇENBERİ, ÇENCERE, ÇENCİRE, ÇENCUNE, ÇENÇENE, ÇENÇERE, ÇENÇERİ, ÇENÇÜNE, ÇENDELE, ÇENDERE, ÇENDİRE, ÇENDİRİ, ÇENGEME, ÇENİLTİ, ÇENTELİ, ÇENTEYİ, Devamını Oku »»

6 harfli kelimeler

BEÇENE, ÇENÇEN, ÇENELİ, ÇENTİK, ÇENTME, DOÇENT, ÇENBER, ÇENCIK, ÇENCİK, ÇENÇÜL, ÇENÇÜN, ÇENDEK, ÇENDEY, ÇENDİK, ÇENDİL, ÇENDİR, ÇENDÜK, ÇENGEN, ÇENGER, ÇENGİL, ÇENGİR, ÇENGOŞ, ÇENKEL, ÇENTEK, ÇENTES, ÇENTEY, ÇENTEZ, ÇERÇEN, ERÇENE, GEÇENE, Devamını Oku »»

5 harfli kelimeler

ÇEÇEN, ÇENEK, ÇENET, ÇENGİ, GEÇEN, BEÇEN, BÖÇEN, ÇENAK, ÇENCİ, ÇENÇİ, ÇENÇO, ÇENİK, ÇENİZ, ÇENKİ, ÇENPE, ÇENTA, ÇENTE, ÇENTİ, ÇİÇEN, EÇENE, ENÇEN, FİÇEN, GÖÇEN, HAÇEN, İÇENÜ, KÖÇEN, KÜÇEN, PİÇEN, SEÇEN

4 harfli kelimeler

ÇENE, ÇEND, ÇENİ, ÇENK, ÇENT

3 harfli kelimeler

ÇEN

Bazı kelimelerin anlamları

ÇEN

Sis, duman: Bugün çok çen var. Bir şeyin yarı parçası. Omuz arası. Ceviz içi.

ÇENGÜÇEGANE

Saz eğlentisi.

ÇENTİLEBİLME

Çentilebilmek işi.

PULLUKÇENGELİ

Pulluğun ön kısmında bulunan çengel. (Yalvaç Isparta).

ÇENGİRDEMEK

Hakaret etmek, bağırıp çağırmak.

ÇENDİKLEMEK

Tırtıklamak.

ÇENTİKLENMEK

Çentikli duruma gelmek.

ÇENGELLENMEK

Çengel takılmak, çengelle tutturulmak.

ÇENDELEŞMEK

Çekişmek, münakaşa etmek. Tartışmak.

ÇENGÜÇAĞANAK

Çalgı çağanak.

ÇENTİKLENME

Çentiklenmek işi.

ÇENGELLEMEK

Çengelini takmak. Çengel atış yapmak.

ÇENTİLEBİLMEK

Çentilme imkânı veya olasılığı bulunmak.

ÇENTİKLEMEK

Bir şeyde çentik açmak. Bir şeyi ince doğramak.

ÇENGİLDEMEK

Köpek can acısından havlamak, haykırmak. Hakaret etmek, bağırıp çağırmak.

ÇENTİKLEYİCİ

Çentik yapmakta kullanılan aygıt.

  -   -   -  

Anlamında ÇEN bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde ÇEN geçen kelimeler listesi verilmiştir.

AFİŞE

"Açığa vurmak, belirtmek; duyurmak, dile düşürmek, reklam etmek; açıklamak" anlamlarındaki afişe etmek, "bir kimse bilinmeyen bir yönüyle tanınmak" anlamındaki afişe olmak birleşik fiillerinde geçen bir söz. Açıklanmış.

ALTERNATİFLİLİK

Seçeneklilik.

AHFEŞ

"Söylenen sözü anlamadan kafa sallayarak onaylamak" anlamında Ahfeş'in keçisi gibi başını sallamak deyiminde geçen bir söz.

AĞABABA

Dede, ata. Bir yerde, bir topluluk içinde etkili olan, sözü geçen, ileri gelen (kimse). Sanı "ağa" olan babaya çocuğunun sesleniş sözü.

ABANOZGİLLER

İki çeneklilerden, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki familyası.

ALTERNATİFLİ

Seçenekli.

ABONMAN

Bir satıcı veya kamu kuruluşu ile alıcılar arasında yapılmış olan anlaşma, sürdürüm. Abone olma durumunu gösteren belge. Kent içinde ulaşımı sağlayan otobüslerde para yerine geçen bilet veya kart.

AKÇAAĞAÇGİLLER

İki çeneklilerden, örneği akçaağaç olan bir bitki familyası.

AĞA

Geniş toprakları olan, sözü geçen, varlıklı kimse. Halk arasında sayılan ve sözü geçen erkeklere verilen unvan. Osmanlı Devleti'nde bazı kuruluşların başında bulunanlara verilen resmî san. Ağabey. Cömert, eli açık. Okuryazar olmayan yaşlı kimselerin adlarıyla birlikte kullanılan san. Koca.

ALTERNATİF

Seçenek. Karşı. Dalgalı. Değişik, farklı. Almaşık.

AGOP

"Aptal aptal bakmak" anlamındaki Agop'un kazı gibi bakmak deyiminde geçen bir söz.

AKBAŞ

Yazın kutup bölgelerinde yaşayan, kışın ılık kıyılara göçen, kısa ve ince gagalı, siyah bacaklı bir tür yabani kuş, deniz kazı (Bemicla).

ALTERNATİFSİZ

Seçeneksiz.

AKŞAMSEFASI

İki çeneklilerden, gece açan küçük kokulu çiçekleri olan, otsu bir bitki, gecesefası (Mirabilis jalapa).

AJİTE

"Körüklemek; duygu sömürüsü yapmak" anlamlarındaki ajite etmek birleşik fiilinde ve "çırpıntıya uğramak" anlamındaki ajite olmak teriminde geçen bir söz.

ABBAS

"Yola çıkacak veya ölümü yaklaşan kimse" anlamlarındaki Abbas yolcu deyiminde geçen bir söz.

ALİ

Yüce, yüksek. "Kurnazca ve haince düzen" anlamında Ali Cengiz oyunu, "çok zorba" anlamında Ali kıran baş kesen, "bir kimse birinden aldığını ötekine, ötekinden aldığını bir başkasına vererek işini yürütmek" anlamında Ali'nin külahını Veli'ye, Veli'nin külahını Ali'ye giydirmek deyimlerinde geçen bir söz.

AKROMEGALİ

Genel gelişme bittikten sonra el, çene, burun vb. vücudun sivri kısımlarındaki kemiklerin kalınlaşması, büyümesi veya uzaması.

AĞIZ

Yüzde, avurtlarla iki çene arasında bulunan, ses çıkarmaya, soluk alıp vermeye yarayan ve besinlerin sindirilmeye başlandığı organ. Bu boşluğun dudakları çevreleyen bölümü. Birkaç yolun birbirine kavuştuğu yer, kavşak. Koy, körfez, liman vb. yerlerin açık tarafı. Aynı dil içinde ses, şekil, söz dizimi ve anlamca farklılıklar gösterebilen, belli yerleşim bölgelerine veya sınıflara özgü olan konuşma dili. Uç, kenar. Kapların veya içi boş şeylerin açık tarafı. Bir bölge ezgilerinde görülen özelliklerin tümü. Çıkış yeri. Kesici aletlerin keskin tarafı. Bir akarsuyun denize veya göle döküldüğü yer, munsap. Yeni doğurmuş memelilerin ilk sütü. Üslup, ifade biçimi.

ALTERNATİFSİZLİK

Seçeneksizlik.