İçinde SERİN geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "serin" olan, toplam 44 tane kelime bulunuyor. İçerisinde serin bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu serin ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında serin olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

15 harfli kelimeler

SERİNLEYEBİLMEK, SERİNLETEBİLMEK, FOSFATİDİLSERİN

14 harfli kelimeler

YUKARISERİNYER, SERİNLEYEBİLME, SERİNLETEBİLME, SERİNLENDİRMEK

13 harfli kelimeler

NİTROGLİSERİN, SERİNLENDİRME, SERİNKANLILIK

11 harfli kelimeler

SERİNLENMEK, SERİNLEŞMEK, SERİNLETMEK, ASİPENSERİN

10 harfli kelimeler

SERİNNEMEK, SERİNHİSAR, SERİNKANLI, SERİNYAYLA, SERİNÇAYIR, SERİNBAYIR, KETANSERİN, SERİNLEMEK, SERİNLENME, SERİNLETME, SERİNLEŞME

9 harfli kelimeler

ANSERİNUS, SERİNDERE, SERİNGÖZE, SERİNYAKA, SERİNKUYU, SERİNLEME, SERİNTEPE

8 harfli kelimeler

SERİNYOL, SERİNOVA, GLİSERİN, SERİNMEK, SERİNKÖY, SERİNGÜL, SERİNLİK

7 harfli kelimeler

SERİNSU, SERİNCE, ANSERİN, ÜSERİNE

5 harfli kelimeler

SERİN

Bazı kelimelerin anlamları

SERİN

Az soğuk, ılık ile soğuk arası. Hoşa giden, hafif bir soğukluk veren.

SERİNLEŞMEK

Serin duruma gelmek, serinlemek, serinlik vermek.

FOSFATİDİLSERİN

Hücre zarlarında bulunan ve ek grup olarak serin amino asidini taşıyan bir fosfolipit. Hücre zarlarında bulunan ve fosfatidik aside bağlı ek grup olarak serin aminoasidini taşıyan bir fosfolipit.

SERİNLENMEK

Serinlik duymak.

NİTROGLİSERİN

Nitrik asit içine gliserin konularak elde edilen, uçuk sarı renkte, yağ kıvamında, güçlü patlayıcı özelliği olan madde.

SERİNLENDİRME

Serinlendirmek işi.

YUKARISERİNYER

Bingöl kenti, Kiğı ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

SERİNLETMEK

Serin duruma getirmek, serinlik vermek.

SERİNLETEBİLMEK

Serinletme imkânı veya olasılığı bulunmak.

ASİPENSERİN

Mersin balıklarının gonadlarından elde edilen ve toksik olduğu ileri sürülen bir madde.

SERİNKANLILIK

Soğukkanlılık.

SERİNLEYEBİLME

Serinleyebilmek işi.

SERİNNEMEK

Serinlemek; soğumak.

SERİNLETEBİLME

Serinletebilmek işi.

SERİNLENDİRMEK

Serinlenme işini yaptırmak.

SERİNLEYEBİLMEK

Serinleme imkânı veya olasılığı bulunmak.

  -   -   -  

Anlamında SERİN bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde SERİN geçen kelimeler listesi verilmiştir.

DÜZELTİ

Düzeltme işi, tashih. Basılmakta olan bir eserin provaları üzerinde özel düzeltme işaretleriyle yanlışları gösterme, tashih.

AŞIRMAK

Yüksek veya geçilmesi güç bir yerin üstünden diğer yanına geçirmek. Çalmak, çalıp götürmek, araklamak. Başkasının eserinden parçalar alıp kendisininmiş gibi göstermek. Tehlike içinde bulunan bir şeyi acele kaçırmak.

ÇİY

Havada buğu durumundayken akşamın ve gecenin serinliğiyle yerde veya bitkilerde toplanan küçük su damlaları, şebnem, jale.

DİLİM

Bir bütünden kesilmiş veya ayrılmış ince, yassı parça. Değişik anlatı türü, masal, efsane, bilmece vb. bir metnin, bir eserin aslından az çok ayrılan değişik biçimli olanı, epizot. Belli ölçülere göre oluşmuş bölüm. Radyatör parçalarından her biri.

CİLT

Ten. Bir eserin ayrı ayrı basılan bölümlerinden her biri. Formaları, yaprakları birbirine dikerek veya yapıştırarak kitap, defter, dergi vb.ne geçirilen deri, bez veya kâğıtla kaplı kapak.

DÜZELTİCİ

Basılmak üzere dizilmekte olan bir eserin provalarını düzeltme ile görevli kimse, düzeltmen, musahhih.

ANLAM

Bir kelimeden, bir sözden, bir davranış veya olgudan anlaşılan şey, bunların hatırlattığı düşünce veya nesne, mana, meal, fehva, deme, mazmun, medlul, valör. Bir önermenin, bir tasarının, bir düşüncenin veya eserin anlatmak istediği şey.

AYRINTI

Bir bütünün önemce ikinci derecede olan ögelerinden her biri, teferruat, tafsilat, detay. Edebiyat veya sanat eserlerinde bir bütünün ögelerinden her biri, teferruat, tafsilat. Bir tiyatro eserinde ana düşünceye yardımcı olan kelime, cümle veya eşya.

DÖRDÜZLEME

Eski Yunan tiyatrosunda üçü trajedi, sonuncusu yerme dramı olan dört sahne eserinden oluşan bölüm.

DONATIM

Donatma, teçhiz. Bir sanat eserinde ikinci derecede olan ayrıntılar, yardımcı ögeler. Bir fabrikayı, bir havaalanını, bir spor kuruluşunu veya bir askerî birliği etkinlik göstermesi için gerekli araç ve gereçlerle donatma.

DİZİN

Bir kitabın veya derginin kişi, konu, yer adı vb. bakımından içindekileri yer numarasıyla belirten ve eserin arkasında yer alan alfabetik liste, endeks, indeks, fihrist. Belli bir konuda çıkan kitap ve dergideki yazılarla ilişkiyi sağlayan ve ayrı bir kitap veya süreli yayın biçiminde çıkan eser. Kitaplık, belge vb. için düzenlenen belli bir bilginin veya belgenin bulunduğu yeri gösteren düzenli liste.

BASKI

Bir eserin basılış biçimi veya durumu. Bası sayısı. Belirli ruhsal etkinlik ve süreçleri, kişinin isteği dışında bilinçaltına itmesi veya bu itilenlerin bilince çıkmasını önleme durumu. Giysinin içine kıvrılıp dikilen kenarı. Bir maddeyi sıkıp ezen alet, pres. Top oyunlarında karşı takım oyuncusunun hareketini ve sonuç almasını engellemek amacıyla uygulanan yakın savunma durumu, pres. Bir eserin tekrarlanarak yapılmış olan baskı işlemlerinden her biri, edisyon. Hak ve özgürlükleri kısıtlayarak zor altında bulundurma durumu, tahakküm.

CANLANDIRIM

Ortada kalan kalıntılarına göre bir eserin ana tasarısına uygun olarak yeniden çizimi.

DEKOR

Tiyatro, sinema ve televizyonda sahneye konulan eserin yazıldığı yerin ve geçtiği çağın özelliklerini belirleyen perde, aksesuar vb. ögelerin bütünü. Görünüş, manzara. Bir yere süsleme amacıyla verilen düzen.

DURGU

Sekte. Bir müzik eserinde, bitiş etkisi yapan armonik zincirlemeler bütünü.

BAŞOYUNCU

Bir filmde veya tiyatro eserinde başrolü canlandıran erkek oyuncu, başaktör. Bir filmde veya tiyatro eserinde başrolü canlandıran kadın oyuncu, başaktris, primadonna.

DİNAMİT

Nitrogliserin ile yapılmış olan patlayıcı bir madde. Tutku, özlem, heyecan. Şiddetli, korkunç, hırslı.

ALEGORİ

Bir görüntü, bir yaşantı veya bir davranışın daha iyi kavranmasını sağlamak için göz önünde canlandırıp dile getirme, yerine koyma. Bir sanat eserindeki ögelerin gerçek hayattan bir şeyleri temsil etmesi durumu.

BESTE

Bir müzik eserini oluşturan ezgilerin bütünü.

ÇOĞALTMA

Çoğaltmak işi, teksir, fazlalaştırma, ziyadeleştirme. Bir sanat eserinin aslına uygun olarak yapılmış olan taklidi, reprodüksiyon.