İçinde OYUNLUK geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "oyunluk" olan, toplam 2 tane kelime bulunuyor. İçerisinde oyunluk bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu oyunluk ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında oyunluk olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

OYUNLUK

Sahne.

BOYUNLUK

Boyna sarılan şey, boyun sargısı.

  -   -   -  

Anlamında OYUNLUK bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde OYUNLUK geçen kelimeler listesi verilmiştir.

SAHNE

İzleyicilerin kolayca görebilmeleri için genellikle yerden belli bir ölçüde yüksek yapılan, oyun, müzik vb. gösteri yapmaya uygun yer, oyunluk. Bir oyun veya filmin başlıca bölümlerinden her biri. Bir konu veya çalışma çevresi, çalışma dalı. Görüntü. Tanık olunan, gözlenen olay.

MATAMATA

Kaplumbağalar (Testudinata) takımının, yılan boyunlu kaplumbağagiller (Chelyidae) familyasından, 38 cm kadar uzunlukta, Gine ve Brezilya ırmaklarında yaşayan bir tür. (Chelys fimbriata), Kaplumbağalar (Testudinata) takımının yılanboyunlukaplumbağagiller (Chelyidae) familyasından bir sürüngen türü. Uzunluğu 38 cm. Gine ve Brezilya ırmaklarında yaşar.

GAB

Kap. İp. Büyükbaş hayvanları yemliğe bağlamak için ağaçtan U şeklinde bükülerek yapılmış ve açık tarafına deriden bağ veya zincir, 'kem' ve benzerleri geçirilerek yapılmış boyunluk. Kap, çanak çömlek, karşılığı gap. Kağnı ya da döven çekecek hayvanların boyunlarına geçirilen ters çevrilmiş U biçiminde, alt iki ucu birbirine bağlanan ağaç araç. (Oluklu Kağızman Kars).

EDİMCİ

Herhangi bir edimde bulunan kişi ya da küme. 2-Toplumsal etkileşimde bulunan kişilerin her biri. Bireycil ya da kümecil oyunda ilgi konusu olan olayları, sorunları oyunlukta eylemsel olarak sergilemek üzere, tasarlanan bir oyun metnine göre çeşitli üstlenceler yüklenen, eylem içinde gözlem ve çözümleme konusu yapılan birey ya da küme. bk. kümeölçüm.

FİLMLİK

Sinemacılar, araştırıcılar, izleyiciler için önem taşıyan filmleri toplayan, sıralayan, sıralaklayan, koruyan; sinemayla ilgili oyunluk, ası, yayın, anılar, ve benzerleri çeşitli belgeleri saklayan; istenildiğinde bunları yararlanmaya sunan kuruluş. Televizyon yapım ya da yayın merkezlerinde bulunan buna benzer kurum.