İçinde GI geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "" olan, toplam 2275 tane kelime bulunuyor. İçerisinde gı bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu gı ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında gı olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

16 harfli kelimeler

KIRLANGIÇKUYRUĞU, ALGILANABİLİRLİK, ÇILGINLAŞABİLMEK, YAYGINLAŞABİLMEK

15 harfli kelimeler

DALGINLAŞTIRMAK, KIRLANGIÇGİLLER, YAYGINLAŞTIRMAK, ÇILGINLAŞABİLME, GIRTLAKSILLAŞMA, YARGILANABİLMEK, YARGILATABİLMEK, YARGILAYABİLMEK, YAYGINLAŞABİLME

14 harfli kelimeler

YAYGINLAŞTIRMA, ALGILANABİLMEK, ALGILATABİLMEK, ALGILAYABİLMEK, ALGILAYIVERMEK, AŞAĞIILGINDERE, AZGINLAŞTIRMAK, GILIKLANDIRMAK, KARGIBAYRAMLAR, KARGINKIZIKÖZÜ, KARGINSELİMAĞA, KAYGILANDIRMAK, LOPLUDALGIÇLAR, SIRTANTANGILIÇ, YARGILANABİLME, YARGILATABİLME, YARGILAYABİLME

13 harfli kelimeler

ALGILAYICILIK, GIRTLAKLAŞMAK, ALGILANABİLİR, ALGILANABİLME, ALGILATABİLME, ALGILATTIRMAK, ALGILAYABİLME, ALGILAYIVERME, AZGINLAŞTIRMA, CIVGINSÜPÜRGE, ÇINGIRAKÇILIK, GICIRDATILMAK, GINDILLANINAK, GIZIRĞALANMAK, GIZIRİKLENMEK, HINGIZINGINDA, KARGINIŞIKLAR, KAYGILANDIRMA, MEMECİNGILİĞİ, SIYIRGIDEMİRİ

12 harfli kelimeler

BAYGINLAŞMAK, ÇILGINCASINA, ÇILGINLAŞMAK, ÇINGIRDATMAK, DALGINLAŞMAK, DARGINLAŞMAK, GIRTLAKLAMAK, GIRTLAKLAŞMA, GIRTLAKLAYIŞ, KIZGINLAŞMAK, SALGINLAŞMAK, ŞANGIRDATMAK, TANGIRDATMAK, TINGILDATMAK, TINGIRDATMAK, YAYGINLAŞMAK, ZANGIRDATMAK, ALGILAŞTIRMA, ALGILATILMAK, ALGILATTIRMA, ALGINLAŞNIAK, AŞAGIGÖZLÜCE, AŞAGIYENİGÜN, BÜYÜKKARGILI, CINGILDAŞMAK, ÇALGILIİŞLİK, ÇIGIRTTIRMAK, DANGILIKIRMA, DEVECİKARGIN, FINGIRDAŞMAK, Devamını Oku »»

11 harfli kelimeler

AZGINLAŞMAK, BANGIRDAMAK, BAYGINLAŞMA, BINGILDAMAK, ÇANGIRDAMAK, ÇILGINLAŞMA, ÇINGIRDAMAK, ÇINGIRDATMA, DALGINLAŞMA, DANGIRDAMAK, DARGINLAŞMA, GICIKLANMAK, GICIRDATMAK, GIDIKLANMAK, GIRGIRLAMAK, GIRTLAKLAMA, ILGINGİLLER, KARGIŞLAMAK, KAYGILANMAK, KAYGISIZLIK, KIZGINLAŞMA, SALGILAYICI, SALGINLAŞMA, SAYGISIZLIK, ŞANGIRDAMAK, ŞANGIRDATMA, ŞINGIRDAMAK, TANGIRDAMAK, TANGIRDATMA, TINGILDAMAK, Devamını Oku »»

10 harfli kelimeler

ALGILANMAK, ALGILATMAK, ALGILAYICI, AZGINLAŞMA, BAŞYARGICI, ÇANGIRDAMA, GICIKLAMAK, GICIKLAYIŞ, GICIRDAMAK, GICIRDAYIŞ, GIDAKLAMAK, GIDAKLAYIŞ, GIDASIZLIK, GIDIKLAMAK, GILLIGIŞLI, KAYGILANMA, KAYGISIZCA, SALGILAMAK, SALGILAYIŞ, SANGILAMAK, SARGILAMAK, SAYGIDEĞER, SAYGISIZCA, ŞANGIRDAMA, ŞINGIRDAMA, TANGIRDAMA, TANGIRTILI, TINGILDAMA, TINGIRDAMA, YANGILANMA, Devamını Oku »»

9 harfli kelimeler

ALGILAMAK, ALGILANMA, ALGILATMA, BAŞLANGIÇ, BAYGINLIK, BINGILDAK, CAZGIRLIK, ÇALGIHANE, ÇILGINLIK, ÇINGIRDAK, DALGIÇLIK, DALGINLIK, DARGINLIK, GICIKLAMA, GICIRDAMA, GICIRTILI, GIDAKLAMA, GIDIKLAMA, GIRNATACI, GIRTLAKSI, GIYABINDA, KARGILAMA, KIRGINLIK, KIRLANGIÇ, KIYGINLIK, KIZGINLIK, MANGIRSIZ, PIRLANGIÇ, SALGILAMA, SANGILAMA, Devamını Oku »»

8 harfli kelimeler

ALDANGIÇ, ALGILAMA, ARGINLIK, ATLANGIÇ, AZGINLIK, BAYGINTI, ÇALGISIZ, ÇANGIRTI, ÇILGINCA, ÇINGIRAK, ÇINGIRTI, DALGINCA, GIYBETÇİ, GIYGIYCI, ILGINCAR, KALGIMAK, KARGILIK, KARGIMAK, KARGIŞLI, KAYGISIZ, KILGISAL, KIRGIZCA, MANGIRLI, MIGIRLIK, SALGINCI, SANGILIK, SARGISIZ, SAYGISIZ, SINDIRGI, ŞANGIRTI, Devamını Oku »»

7 harfli kelimeler

ÇALGICI, ÇALGILI, GICIKÇA, GICIRTI, GIDASIZ, GIRNATA, GIRTLAK, GIYABEN, ISIRGIN, KALGIMA, KARGIMA, KAYGILI, KILGILI, LANGIRT, POLARGI, SALGILI, SARGILI, SAYGILI, USANGIN, YANGILI, YANILGI, YARGICI, YAZGICI, ACIGICI, AGIDALI, AGIRLIG, AGIRLIH, AGIRMAK, AGIZLIG, AGIZMAK, Devamını Oku »»

6 harfli kelimeler

BAYGIN, CANGIL, CAYGIN, CAZGIR, CINGIL, ÇALGIÇ, ÇALGIN, ÇILGIN, ÇIVGIN, DALGIÇ, DALGIN, DALGIR, DARGIN, GIDALI, GIYABİ, GIYBET, KARGIN, KARGIŞ, KAYGIN, KAZGIÇ, KILGIN, KIRGIN, KIRGIZ, KIYGIN, KIZGIN, MANGIR, SALGIN, SARGIN, SAYGIN, SINGIN, Devamını Oku »»

5 harfli kelimeler

ALGIN, ANGIÇ, ANGIN, ARGIN, ARGIT, AYGIR, AYGIT, AZGIN, ÇALGI, ÇINGI, DALGI, GICIK, GICIR, GIDIK, GIDIM, GIPTA, GIRLA, GIYAP, ILGIM, ILGIN, IZGIN, KARGI, KAYGI, KILGI, KIYGI, SALGI, SANGI, SARGI, SAYGI, SIYGI, Devamını Oku »»

4 harfli kelimeler

ALGI, GIDA, GIGI, GINA, GIRT, AÇGI, ADGI, AGIL, AGIM, AGIN, AGIR, AGIT, AGIZ, ARGI, ASGI, AŞGI, ATGI, AVGI, AYGI, GAGI, GIBI, GICA, GICI, GIDI, GIGA, GIGİ, GIIŞ, GIKA, GIKI, GILA, Devamını Oku »»

3 harfli kelimeler

GIK, GIR, AGI, GIC, GIÇ, GID, GIF, GIG, GIĞ, GII, GIJ, GIL, GIN, GIS, GIŞ, GIT, GIV, GIY, GIZ, PGI

2 harfli kelimeler

GI

Bazı kelimelerin anlamları

GI

Be...' Hey...' gibi çağırma, seslenme ünlemi (kadınlar için kullanılır): Gı Ayşe buraya gel. Deve, keçi, koyun ve benzerleri Hayvanların pisliği. Kız.

YARGILAYABİLMEK

Yargılama imkânı veya olasılığı bulunmak.

ALGILANABİLMEK

Algılanma olasılığı bulunmak.

YAYGINLAŞABİLMEK

Yaygınlaşma imkânı veya olasılığı bulunmak.

YAYGINLAŞTIRMAK

Yaygın duruma getirmek.

KIRLANGIÇKUYRUĞU

Hayvanın kulağını delerek yapılmış olan işaret.

DALGINLAŞTIRMAK

Dalgın duruma getirmek.

YAYGINLAŞABİLME

Yaygınlaşabilmek işi.

ÇILGINLAŞABİLME

Çılgınlaşabilmek işi.

YARGILATABİLMEK

Yargılatma imkânı veya olasılığı bulunmak.

YAYGINLAŞTIRMA

Yaygınlaştırmak işi.

ALGILANABİLİRLİK

Algılanabilir olma durumu.

YARGILANABİLMEK

Yargılanma imkânı veya olasılığı bulunmak.

GIRTLAKSILLAŞMA

Bir sesin çeşitli etkenler altında gırtlak sesine dönüşmesi olayı. Yazı dilimizde görülmeyen bir olaydır. Bazı Anadolu ağızlarında özellikle Orta ve Doğu Anadolu ağızlarında k>h, k>g>g şeklinde örnekler verir: yakışı>yakşı>yahşı, dakuz>dohuz, bakacak>bahacah; kardeş>gardaş>gardaş, koyun>goyun>goyun vb.

ÇILGINLAŞABİLMEK

Çılgınlaşma imkânı veya olasılığı bulunmak.

KIRLANGIÇGİLLER

Omurgalı hayvanlardan, kuşlar sınıfının ötücü kuşlar takımının bir familyası.

  -   -   -  

Anlamında GI bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde GI geçen kelimeler listesi verilmiştir.

AKLAMAK

Suçsuz veya borçsuz olduğu yargısına vararak birini temize çıkarmak, tebriye etmek, ibra etmek.

ADAPTÖR

Bir aletin çapları birbirinden farklı olan parçalarından birini ötekine geçirebilmek için yararlanılan bağlayıcı. Aygıtın kullanabileceği düzeye göre elektrik akımını ayarlayan alet, uyarlayıcı.

AFYONLU

İçinde afyon bulunan. Dalgın, uyuşmuş, uyuşuk (kimse). Afyon yutmuş.

AKKARAMAN

Orta ve Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde yaygın olarak yetiştirilen, vücudu beyaz, ağız, burun, göz etrafı, kulak ve ayaklarında siyah lekeler bulunabilen, kaba karışık yapağılı, yerli bir tür koyun.

AĞABEY

Büyük erkek kardeş, ağa, aka, ede, efe. Saygı ve sevgi göstermek üzere yaşça büyük olan erkeklere söylenen bir seslenme sözü.

AKITMA

Akıtmak işi, isale. Enli bilezik. Un, süt, yağ, yumurta, şeker veya pekmezle yoğrularak cıvık bir duruma getirilen hamurun kızgın sac üzerinde pişirilmesiyle yapılmış olan bir tatlı türü. Hayvanların, özellikle atların alınlarında bulunan ve burunlarına doğru uzanan beyaz leke.

ABLA

Bir kimsenin kendisinden büyük olan kız kardeşi. Erkeklerin kız veya kadınlara seslenirken söyledikleri söz. Büyük kız kardeş gibi saygı ve sevgi gösterilen kız veya kadın. Genelev veya randevuevi işletmecisi kadın, çaça, mama (II).

AKIN

Kalabalık bir şeyin arkası kesilmeyen bir geliş durumunda olması. Düşman topraklarına tedirgin etme, yıldırma, çapul vb. amaçlarla toplu olarak yapılmış olan baskın. Gol atmak veya sayı yapmak amacıyla karşı takımın sahasına doğru genellikle topluca girişilen hücum. Kazak ve Kırgız Türklerinin saz şairlerine verdiği ad.

AÇIKLAYICI

Bir sorunu gerekli açıklığa kavuşturan. Kendinden önce gelen kelimeyi belirten, açıklayan (kelime veya kelimeler): "Atatürk, yeni Türkiye'nin kurucusu, daima saygı ile anılacaktır" cümlesindeki 'yeni Türkiye'nin kurucusu' sözü Atatürk adının açıklayıcısıdır.

ADENİT

Ak kan bezi yangısı.

ACI

Bazı maddelerin dilde bıraktığı yakıcı duyu, tatlı karşıtı. Kırıcı, üzücü, incitici, dokunaklı, kötü. Herhangi bir dış etken dolayısıyla duyulan rahatsızlık, ızdırap. Keskin, şiddetli. Çarpıcı, göz alıcı (renk). Tadı bu nitelikte olan. Ölüm, yangın, deprem vb. olayların yarattığı üzüntü, keder, elem.

İplik, sicim, tel vb. ince şeylerden kafes biçiminde yapılmış örgü. Ulaşım ve iletişim gibi alanlarda ülkenin her yerine yaygınlaştırılmış şebeke. Örümcek vb. hayvanların salgılarıyla oluşturdukları örgü. Çaprazlama örgü ile yapılmış olan ve kale direkleri arkasına gerilen örgü, file. Pantolon veya külotun apış arasına gelen yeri, apışlık. Tuzak. Oyun alanını ortadan ikiye bölen iple yapılmış örgü, file.

AKIMÖLÇER

Bir elektrik akımının şiddetini ölçmeye yarayan aygıt, amperölçer, ampermetre.

AÇMAK

Bir şeyi kapalı durumdan açık duruma getirmek. Yakışmak, güzel göstermek. Engeli kaldırmak. Savaşla almak, fethetmek. Bir kuruluşu, bir iş yerini işler duruma getirmek. Sarılmış, katlanmış, örtülmüş veya iliklenmiş olan şeyleri bu durumdan kurtarmak. Birbirinden uzaklaştırmak. Satranç, poker vb. oyunları başlatmak. Ayırmak, tahsis etmek. Yarmak. Bir şeyi, bir yeri oyarak veya kazarak çukur, delik oluşturmak. Düğümü veya dolaşmış bir şeyi bu durumdan kurtarmak. Yapmak, düzenlemek. Avunmak veya danışmak üzere söylemek, içini dökmek. Alışverişi başlatmak. Görünür duruma getirmek. Geçit sağlamak. Bir toplantıyı, etkinliği başlatmak. Bulutların dağılmasıyla gökyüzü aydınlanmak. Ferahlık vermek. Bir konu ile ilgili konuşmak. Tıkalı bir şeyi bu durumdan kurtarmak. Sıkılganlığını, utangaçlığını gidermek. Rengin koyuluğunu azaltmak. Beğenmek. Bir aygıtı, bir düzeneği çalıştırmak. Alanını genişletmek.

AĞIRLAMAK

Konuğa saygı göstererek onun her türlü rahatını, gereksinimini sağlamak, ikram etmek, izaz etmek.

AKILCILIK

Akla dayanan, doğruluğun ölçütünü duyularda değil, düşünmede ve tümdengelimli çıkarmalarda bulan öğretilerin genel adı, usçuluk, akliye, rasyonalizm, deneycilik karşıtı. Akla ve akıl yolu ile varılan yargıya inanma, akla aykırı veya akıl dışı hiçbir şeyi tanımama davranışı ve tutumu, akliye, rasyonalizm. Bilginin evrensellik ve zorunluluğunun deneyden ve deneye dayanan genellemeden değil, yalnızca akıldan çıkartılabileceğini savunan öğreti, rasyonalizm.

AĞIZLIK

Bir ucuna sigara takılan, öbür ucundan nefes çekilen çubuk biçimindeki araç. Hayvanın ısırmasına, zararlı bir şey yemesine engel olmak için ağzına takılan tel, deri vb. kafes. Nefesli çalgılarda ağza gelen yer. Kuyu bileziği. Su tesisatında su alıp vermeye yarayan vanalı uç. Yemiş küfelerinin üzerine yapraklı dallarla yapılmış olan kapak. Telefon vb. cihazlarda ağza yaklaştırılan bölüm. Huni. Bir şeyin başladığı yer. Dokumacılıkta çözgünün açılıp kapandığı ve içinde mekiğin geçtiği yer.

ADRENALİN

Hekimlikte damarları daraltma, bronşları açma, kanamaları kesme vb. amaçlarla kullanılan, kan şekerinin yükselmesine yol açan böbrek üstü bezlerinin salgısı.

ADEMELMASI

Gırtlak çıkıntısı.

ABECE

Alfabe. Başlangıç.