İçinde SALKIM geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "salkım" olan, toplam 20 tane kelime bulunuyor. İçerisinde salkım bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu salkım ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında salkım olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

13 harfli kelimeler

SALKIMKÜFLÜCE

12 harfli kelimeler

VEZİRSALKIMI, SALKIMBAĞLAR, SALKIMKÜFLER

10 harfli kelimeler

YEDİSALKIM, SARISALKIM, DOLUSALKIM, KARASALKIM, SALKIMBAĞI, SALKIMKARA, SALKIMÖREN, SALKIMLAMA

9 harfli kelimeler

SALKIMKÜF, SALKIMÖZÜ, MORSALKIM

8 harfli kelimeler

SALKIMLI, SALKIMSU, SALKIMAK

7 harfli kelimeler

SALKIMA

6 harfli kelimeler

SALKIM

Bazı kelimelerin anlamları

SALKIM

Üzüm gibi, birçoğu bir sap üzerinde bir arada bulunan meyve. Topla atılan demir parçaları. Baklagillerden, salkım durumunda mor çiçekler açan ve çoğu asma gibi çardağa sarılan bir tür ağaç ve çiçeği (Wistaria sinensis). Ana saptan çıkan yan çiçekleri, sapları hep aynı uzunlukta olan çiçek durumu.

YEDİSALKIM

Van kenti, Kırkgeçit bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

VEZİRSALKIMI

Akasya.

SALKIMKÜFLÜCE

Atların, seyrek olarak develerle sığırların deri ve iç örgenlerinde irinli urlar yapan bulaşıcı mantar hastalığı.

SALKIMLAMA

Bir açıkuçlu soruya alınan değişik yanıtların kavramsal ilişkilerine göre anlamlı yanıt kümelerine ayrılması.

SALKIMÖREN

Tokat şehrinde, Karayaka bucağına bağlı bir bölge.

SARISALKIM

Baklagillerden, salkım durumunda sarı çiçekleri bulunan, bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilen bir ağaç (Laburnum anagyroides).

SALKIMBAĞLAR

Siirt ili, Bağgöze bucağına bağlı bir yer.

SALKIMKARA

Keçi ciğerlerinde oluşan bir çeşit öldürücü hastalık.

SALKIMÖZÜ

Tunceli ili, Dağyolu bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

KARASALKIM

Keçi ve koyunlarda olan bir hastalık. Halk dilinde Keçi ciğer ağrısı. Elâzığ kenti, Palu belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri.

SALKIMBAĞI

Adıyaman ili, Kâhta ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

MORSALKIM

Baklagillerden, salkım durumunda mavi, mor, beyaz, pembe renkli çiçekler açan, 20 metreye kadar uzayabilen çok yıllık bir sarmaşık (Wisteria sinensis).

DOLUSALKIM

Siirt şehrinde, Pervari ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

SALKIMKÜFLER

Salkımküfün bağlı bulunduğu ilkel mantarlar topluluğu.

SALKIMKÜF

Salkımküflüce etkeni çürükçül mantar.

  -   -   -  

Anlamında SALKIM bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde SALKIM geçen kelimeler listesi verilmiştir.

TİLKİKUYRUĞU

Hoşkuran. Uzun salkımlı bir çeşit üzüm. Yağlı güreşte oturak kündesine geçen üstteki güreşçiye, alttakinin elini geri uzatarak çenesinden veya gırtlağından çekmesi.

DOMATES

Patlıcangillerden, yaprakları tüylü, çiçekleri salkım durumunda, vitamince zengin bir bitki (Lycopersion esculentum). Bu bitkinin yenilen kırmızı veya yeşil ürünü.

KURTPENÇESİ

Karabuğdaygillerden, 20-50 santimetre yüksekliğinde, pembe çiçekleri salkım biçiminde, sap ve kökünde bol tanen bulunan çok yıllık otsu bir bitki (Polygonum bistorta).

BANDIRMAK

Banmak. Üzüm salkımlarını, inciri çabuk kuruması ve renginin parlak olması için küllü veya potaslı ılık suya daldırıp çıkarmak.

AKASYA

Baklagillerden, sıcak iklimlerde birçok türü yetişen ve tanen, zamk, boya vb. maddelerin yapımında kullanılan bir ağaç (Acacia). Baklagillerden, yurdumuzda yetişen bir süs ve gölge ağacı, salkım ağacı, yalancı akasya (Robinia pseudoacacia).

KURTBAĞRI

Zeytingillerden, yaprakları mızrağa benzer, çiçekleri beyaz, kokulu ve salkım durumunda olan, çit yapmakta kullanılan bir süs bitkisi (Ligustrum vulgare).

DÜRMECE

Bağlarda, tomurcuk, yaprak ve salkım yiyerek yaşayan, sarımsı gece kelebeği (Sparganothis pilleriana).

SALKIMA

Salkımak durumu.

ÇİTMİK

Üzüm salkımının küçük dalı.

ÜZÜM

Asmanın taze veya kuru olarak yenilen ve salkım durumunda bulunan meyvesi.

KARABUĞDAYGİLLER

Taçsız iki çeneklilerden, ravent, kuzukulağı, kurtpençesi, çobandeğneği ve karabuğday gibi sapları boğumlu, çiçekleri başak veya salkım durumunda bazı türleri hekimlikte kullanılan bitkileri içinde toplayan bir familya.

STAFİLOKOK

Mikroskopta üzüm salkımlarına benzer kümeler durumunda görülen mikroplar.

LOBELYA

Salkım durumunda mavi çiçekleri bulunan bir veya çok yıllık Kuzey Amerika bitkisi (Lobelia).

MISIR

Buğdaygillerden, gövdesi boğumlu ve kalın, yaprakları şerit biçiminde, boyu yaklaşık 2 metre olabilen, erkek çiçekleri tepede salkım durumunda, dişi çiçekleri yaprakla gövde arasında koçan biçiminde olan bir kültür bitkisi (Zea mays). "Duymayan kalmadı" anlamındaki Mısır'daki sağır sultan bile duydu atasözünde geçen bir söz. Bu bitkinin koçan üzerindeki taneli ürünü. Bu ürünün taneleri.

SALEP

Salepgillerin tek köklü, yumrulu, salkımlı veya başak çiçekli olan örnek bitkisi (Orchis). Bu bitkinin yumru durumundaki köklerinden dövülerek hazırlanan beyaz toz. Bu tozun, şekerli süt veya su ile kaynatılmasıyla yapılmış olan sıcak içecek.

PEMBEGEMRE

Genellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen, taneleri iri, kalın kabuklu, salkımı konik biçimde olan bir tür üzüm.

MAHUNYA

İki çeneklilerden, çiçekleri sarı renkte, kokulu ve salkım durumunda olan, köklerinden sarı boya çıkarılan bir süs bitkisi (Mahonia).

CINGIL

Küçük üzüm salkımı. Boncuk, gümüş veya altın para ile yapılmış, başlığa veya giysiye takılan süs. Radyo programları öncesinde veya sonrasında çalınan, tanıtıcı, özel müzik parçası.

ŞINGIL

Bir salkımı oluşturan küçük salkımlardan her biri. Küçük ve parlak süs.

TAFLAN

Gülgillerden, 2-6 metre yüksekliğinde, kışın yapraklarını dökmeyen, çiçekleri salkım durumunda, beyaz veya yeşil olan, süs bitkisi olarak bahçelerde yetiştirilen küçük bir ağaç, karayemiş ağacı, karayemiş (Prunus laurocerasus).