CELİ ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "celi" olan, toplam 10 adet kelime bulunmaktadır. celi ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu celi ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde celi olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

12 harfli kelimeler

CELİLBEYOĞLU

9 harfli kelimeler

CELİLKIRI, CELİLOĞLU

8 harfli kelimeler

CELİMSİZ

7 harfli kelimeler

CELİLAY

6 harfli kelimeler

CELİLE

5 harfli kelimeler

CELİK, CELİL, CELİS

4 harfli kelimeler

CELİ

Bazı kelimelerin anlamları

CELİ

Açık, aşikâr. Parlak, cilalı.

CELİLE

Ulu, büyük, yüce.

CELİLOĞLU

Afyon ili, Sandıklı ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

CELİK

Yavru: Şu celik kuşa bak. Moloz. Çakıl, çakıl yığını. Ufak.

CELİLKIRI

Çorum ili, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

CELİL

Çok büyük, ulu. Çok büyük, ulu (Tanrı).

CELİLBEYOĞLU

Bartın ili, Kozcağız bucağına bağlı bir yerleşim yeri.

CELİS

Zıtlık.

CELİLAY

Ulu, yüce ay.

CELİMSİZ

Zayıf, cılız. Halsiz.

  -   -   -  

Anlamında CELİ bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde CELİ geçen kelimeler listesi verilmiştir.

BÖLMEK

Bir bütünü iki veya daha çok parçaya ayırmak, taksim etmek. Birliğin bozulmasına yol açmak, parçalamak. Bir niceliği iki veya daha çok eşit parçaya ayırmak.

BAĞINTILI

Göreceli.

BÜTÇE

Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerinin tümü. Devlet ve öteki kuruluş veya toplulukların belirli bir dönem içindeki gelir ve giderlerinin oranlama niceliklerini önceden belirleyen, onaylayan ve bu işlemlerin yapılmasına izin veren kanun veya karar.

AZ

Nicelik, nitelik, güç, süre, sayı bakımından eksik, çok karşıtı. Alışılmış olandan, umulandan veya gerekenden eksik olarak. Azot elementinin simgesi.

BİRİM

Bir kümenin her elemanı. Dilin, oluşturduğu yapı içinde, belli bir düzlemde yer alan öbür ögelerle kurduğu bağıntılarla tanımlanan ayrı nitelikli öge, ünite. Herhangi bir kuruluştaki alt bölümlerden her biri. Bir çokluğu oluşturan varlıkların her biri, ünite. Bir niceliği ölçmek için kendi cinsinden örnek seçilen değişmez parça, vahit.

BEYİNLİ

Akıllı, düşünceli.

BİLİNMEYEN

Değeri belli olmayan, bilinmedik (nicelik), bilinmez, meçhul.

AZAMİ

En çok, en üst, en büyük, en yüksek (derece, nicelik), maksimum, maksimal. Maksimum.

ÇEMİŞGEZEK

Tunceli iline bağlı ilçelerden biri.

BOL

İçine girecek şeyin boyutlarından daha büyük veya geniş olan, dar karşıtı. Nicelik bakımından olağandan veya alışılandan çok, kıt karşıtı. Özel bir cam içinde likör, şarap, meyve ve maden suyu karıştırılarak hazırlanan içki.

AHENKLİ

Uyumlu, düzenli. Eğlenceli.

CETVEL

Doğru çizgileri çizmeye yarayan, dereceli veya derecesiz, tahtadan, plastikten, madenden yapılmış araç, çizgilik. Liste, çizelge.

ÇITKIRILDIM

Aşırı incelik, dayanıksızlık ve çekingenlik gösteren (kimse).

CÜMBÜŞLÜ

Eğlenceli, hareketli.

ÇİRİŞLİ

Çiriş sürülmüş. İnceliği kola ile örtülmüş (bez, kumaş).

AYDIN

Işık alan, ışıklı, aydınlık. Kültürlü, okumuş, görgülü, ileri düşünceli (kimse), münevver, entelektüel. Kolayca anlaşılacak kadar açık, vazıh (söz veya yazı). Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

CEBİR

Zor, zorlayış. Artı ve eksi gerçek sayılarla, bunların yerini tutan harfler yardımıyla nicelikler arasında genel bağlantılar kuran matematik kolu.

BÜYÜK

Boyutları, benzerlerinden daha fazla olan (somut nesne), makro, küçük karşıtı. Büyük abdest. Yetişkin, belli bir yaşa gelmiş. Önemli. Çok, ortalamayı aşan (soyut kavram). Makam, rütbe, derece bakımından daha üst olan kimse. Üstün niteliği olan. Niceliği çok olan.

BAĞINTICILIK

Görecelik.

BİLİNEN

Değeri belli olan (nicelik), bilindik, malum.