Kelimeler arşivi içinde; sonunda "bi" olan, toplam 227 adet kelime bulunmaktadır. Sonu bi ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra, başında bi olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde bi olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.
SANCAKLIKAYADİBİ
AŞAĞIDEREDİBİ, MUSTAFAÇELEBİ
DEMİRLEBLEBİ, MEHMETÇELEBİ, SİRİNGOBULBİ
KLOSTROFOBİ, DENİZRAHİBİ, ELVANÇELEBİ, HASANÇELEBİ, İSHAKÇELEBİ
ZAMKIARABİ, FİNCANDİBİ, SAYRANNEBİ
AGORAFOBİ, HİDROFOBİ, KAZANDİBİ, KSENOFOBİ, MUHALLEBİ, MÜTETEBBİ, AKAROFOBİ, ARDIÇDİBİ, AYDIHNEBİ, ÇINARDİBİ, ÇİNÇİLEBİ, ÇOLAKNABİ, DORUKDİBİ, EYYÜPNEBİ, GEDİKDİBİ, HÖYÜKDİBİ, İLİBADABİ, İŞKENCEBİ, KAVAKDİBİ, KIRANDİBİ, KROMOFOBİ, MEHELLEBİ, ORMANDİBİ, SIRKATİBİ, TAHANNEBİ, YALÇIDİBİ, YAYLADİBİ, YOKUŞDİBİ
BAZOFOBİ, ESKÜLABİ, İLTİHABİ, KIZKALBİ, AĞAÇDİBİ, AYAKKABİ, BİLDİRBİ, CİBİCİBİ, ÇALIDİBİ, ÇİNÇİLBİ, DEREDİBİ, ERİKDİBİ, EYAKKABİ, FOTOFOBİ, İKTİSABİ, İNCİDİBİ, İNİŞDİBİ, KALEDİBİ, KAYADİBİ, KIYIDİBİ, KORUDİBİ, MEŞEDİBİ, PETECEBİ, TEPEDİBİ, YAKADİBİ, ZERZEMBİ
BİTTABİ, LEBLEBİ, MÜREBBİ, SİNCABİ, TECRÜBİ, BELDİBİ, CEBCEBİ, CELLABİ, ÇAYDİBİ, DAĞDİBİ, DALDİBİ, DOPDİBİ, DUTDİBİ, GEBGEBİ, GEPGEBİ, GERDİBİ, GÖKNEBİ, GÖLDİBİ, GÜLDİBİ, GÜLLABİ, İSGEMBİ, İSKEMBİ, KAŞDİBİ, KEPKEBİ, LELBEBİ, MAĞRİBİ, MALLEBİ, MIĞRİBİ, MIRGIBİ, MUHİBBİ, Devamını Oku »»
AMFİBİ, CENUBİ, CEVABİ, ÇELEBİ, ECNEBİ, GIYABİ, HARABİ, HESABİ, KİTABİ, REBABİ, ŞARABİ, TEVABİ, CELEBİ, EJNEBİ, ERNEBİ, FARABİ, GAZEBİ, GEREBİ, GIREBİ, GİREBİ, GOREBİ, GÖREBİ, GÖZEBİ, GRANBİ, GUREBİ, GÜREBİ, HABİBİ, HALEBİ, HAŞEBİ, HEDEBİ, Devamını Oku »»
ARABİ, ASABİ, DERBİ, HARBİ, HASBİ, KOMBİ, RAGBİ, TERBİ, TIBBİ, ASEBİ, CİNBİ, ÇİLBİ, DOMBİ, DUMBİ, EDEBİ, ESEBİ, GARBİ, GAYBİ, GEMBİ, GENBİ, HERBİ, HESBİ, HİLBİ, KABBİ, KALBİ, KAMBİ, KELBİ, KESBİ, KEZBİ, LESBİ, Devamını Oku »»
BABİ, BİBİ, DEBİ, FOBİ, GABİ, GİBİ, HOBİ, LOBİ, NEBİ, SABİ, TABİ, ABBİ, AZBİ, BEBİ, CİBİ, CUBİ, DOBİ, ERBİ, GÜBİ, HUBİ, KEBİ, KİBİ, KOBİ, NABİ, OBBİ, RABİ, REBİ, SİBİ, ŞİBİ, TEBİ, Devamını Oku »»
ABİ, EBİ, İBİ, OBİ
Bİ
Bİ
Bir. Beğenmemezlik ve pişmanlık anlatır. Bir (bk. bir). Bir, 1. Şaşma, korku, pişmanlık, beğenmeme, öfke, acıma bildirir ünlem. İki, çift. Bizmut elementinin simgesi.
MEHMETÇELEBİ
Kastamonu şehri, Azdavay ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
DEMİRLEBLEBİ
Başarılması çok güç iş.
SAYRANNEBİ
Siyerinebi, bk. seyrennebi.
ELVANÇELEBİ
Çorum şehri, Mecitözü ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.
DENİZRAHİBİ
Akdeniz foku.
FİNCANDİBİ
Arazi koşulları nedeniyle inilmesi zor olan, çukurda kalan havaalanı.
MUSTAFAÇELEBİ
Çorum şehrinde, Cemilbey bucağına bağlı bir yer.
SİRİNGOBULBİ
Medulla oblangata ve ponsta sıvıyla dolu boşlukların bulunması.
KLOSTROFOBİ
Kapalı yer korkusu.
İSHAKÇELEBİ
Manisa ili, Saruhanlı ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer.
HASANÇELEBİ
Malatya şehrinde, Hasançelebi nahiyesine bağlı bir bölge.
SANCAKLIKAYADİBİ
Manisa şehri, Karaoğlanlı nahiyesine bağlı bir bölge.
AŞAĞIDEREDİBİ
Ağrı ilinde, Hamur belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer.
ZAMKIARABİ
Arap zamkı.
AGORAFOBİ
Alan korkusu.
Bu bölümde tanımı içerisinde Bİ geçen kelimeler listesi verilmiştir.
ABANOZLAŞMAK
Ağaç gibi maddeler suda uzun süre kalarak kararmak. Güneşte uzun süre kalarak kararmak, matlaşmak, sertleşmek.
ABANMAK
Eğilerek bir şeyin, bir kimsenin üzerine kapanmak. Bir yere veya bir kimseye yaslanmak, dayanmak. Bir şeyin veya bir kimsenin üzerine çöküp çullanmak. Birine yük olarak onun sırtından geçinmeye çalışmak. Boksta karşılaşma sırasında rakibine yaslanmak. Futbolda topa olanca gücüyle vurmak.
ABADİ
Açık saman renginde, ipekten yapılan, yarı mat, kalınca bir yazı kâğıdı türü.
ABARTMAK
Bir nesneyi veya durumu olduğundan daha önemli, daha büyük veya daha çok göstermek, mübalağa etmek. Bir iş, bir davranış vb.nde gereğinden fazlasına kaçmak, aşırıya kaçmak.
ABANOZ
Abanozgillerden, sıcak ülkelerde yetişen, kerestesinden yararlanılan birçok ağacın ortak adı. Bu tahtadan yapılmış. Bu ağacın ağır, sert ve siyah renkli tahtası. Koyu, parlak siyah. Bu renkte olan.
ABDAL
Gezgin derviş. Tasavvufta manevi üst bir rütbe. Safeviler devrinde İran'da yaşayan Türk oymaklarından biri. Dilenci kılıklı, üstü başı perişan kimse. Anadolu'da yaşayan oymaklardan bazısı.
ABDEST
Müslümanların, belli ibadetleri yapabilmek için bir düzen içerisinde bazı organları yıkayıp bazılarını mesh etme yoluyla yaptıkları arınma.
ABARTISIZ
Olduğu gibi gösterilen, abartmasız, mübalağasız. Abartmadan, abartısız olarak, mübalağasız bir biçimde.
ABDÜLLEZİZ
Akdeniz bölgesinde ve Afrika'da yetişen, çok yıllık, yumrulu ve otsu bir bitki (Cyperus esculentus). Bu bitkinin yemiş olarak yenilen, tatlı ve yağlı ürünü.
ABARTILI
Olduğundan fazla gösterilen, abartmalı, mübalağalı. Abartarak, abartılı olarak, mübalağalı bir biçimde.
ABANA
Kastamonu iline bağlı ilçelerden biri.
ABANOZGİLLER
İki çeneklilerden, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki familyası.
ABAKÜS
Sayı boncuğu. Sütun başlığının üstüne yatay olarak konan ve kenarlarından biraz dışarı taşan taş blok.
ABDESTLİK
Abdest alınacak yer. Abdest alınırken giyilen ve kolsuz hırkaya benzeyen bir giyecek türü.
ABANDIRMAK
Bir kimsenin bir yere veya bir kimseye yaslanmasını sağlamak. Bir hayvanı yere çöktürmek.
ABAJUR
Işığı bir yere toplamak, doğrudan doğruya gözlere vurmasını önlemek için kullanılan, kâğıt, kumaş, maden veya renkli camdan yapılmış lamba siperi. Genellikle üzeri siperli masa lambası veya ayaklı lamba.
ABANDONE
Boks sporunda dövüşemeyecek duruma gelen boksörün karşılaşmayı yarıda bırakması. Herhangi bir olay karşısında çaresiz duruma düşme.
ABBAS
"Yola çıkacak veya ölümü yaklaşan kimse" anlamlarındaki Abbas yolcu deyiminde geçen bir söz.
ABARTI
Bir şeyi, bir olayı olduğundan büyük veya çok gösterme, mübalağa.
AB
Su. Avrupa Birliği'nin kısaltılmış hali.