B ile başlayan 4 harfli kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "b" olan, 4 harfli toplam 312 adet kelime bulunmaktadır. b harfi ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu b harfi ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde b harfi olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Sözcüklerin anlamı için kelime üzerindeki bağlantılardan faydalanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

BORO

Çekmeli yarım dolap. Sarışın.

BÜST

Vücudun, omuzlarla birlikte göğüsten yukarı bölümü. Heykelcilikte başı, göğsü, bazen de omuzları içine alan sanat ürünü.

BARI

Çit. Bari, keşke, hiç olmazsa, öyle ise. Bahçe duvarı, çit, avlu duvarları üzerine konulan çalı çırpı, harçsız yapılan duvar, tarla sınırı, tarlaların alt yanına çekilen taş set, siper. Bağ çubuğu. Yokuş. Pirinç tarlarındaki parsel: Ahmet'in on beş barı pirinçliği var. 6.Köy evlerinde bulunan ocak bacası. Davar sağılan yer, ağıl. Yük. Bahçe ya da avlu duvarı. (Ağıl Eğridir Isparta; Erenköy, İnönü Eskişehir; Yurtbeyi Çankaya, Çağa Güdül Ankara).

BUVA

Baba. Çocuk dilinde su. Baykuş. Baba, karşılığı boba, buba, boba. Baba (bk. baba, buva.).

BÜRÜ

Kurt. Baş örtüsü. Arabanın üzerine gerilen tente.

BİZO

Buzağı.

BOYK

Büyük. bk. bowk, boyuk.

BAZU

Kuvvet, kudret.

BART

Bağırtmak.

BARS

Arı oğulu. Kaplana benzeyen yırtıcı bir hayvan. Kedigillerden, genellikle Asya ve Afrika'nın sıcak bölgelerinde yaşayan, postu benekli, bazen de düz siyah, çevik, yırtıcı, etçil, memeli hayvan.

BUJİ

Patlamalı motorlarda yakıtı tutuşturmaya yarayan araç.

BALU

Bağlı.

BABE

Sofu.

BACK

Kasalı çalgılarda kasanın arka tarafında kalan ve genellikle birbirine yapıştırılmış iki simetrik parçadan oluşan ağaç tabakası.

BÜBÜ

Hala.

BÖLÜ

Bölme işlemini gösteren "/" veya ":" işaretlerinin okunuşu, taksim. Bir bayağı kesrin gösterilişinde pay ile payda arasına konulan yatay çizginin okunuşu. Böyle.

BUĞZ

Çekememe, istememe, incitme.

BURA

Bu yer.

BEDİ

(Divan edebiyatı terimi) Söz sanatının, yanaçlardan bahseden kısmı. Eşi ve benzeri olmayan, eşsiz. Yeni, görülmemiş.

BOLÜ

Uygun iki niceliğin bölüneceğini bildiren im. /,-, :, ÷. Böyle.