Kelimeler arşivi içinde; sonunda "aş" olan, toplam 742 adet kelime bulunmaktadır. Sonu aş ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra, başında aş olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde aş olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.
YUKARIDEMİRTAŞ, YUKARIPAMUKTAŞ, YUKARIYANIKTAŞ
KAHRAMANMARAŞ, AŞAĞIDEMİRTAŞ, YUKARIKARABAŞ, YUKARIKARATAŞ
AŞAĞIKARATAŞ, ESKİALTINTAŞ, YENİYÜRÜKKAŞ
HEYKELTIRAŞ, LACİVERTTAŞ, ÇEMBERLİTAŞ, ÇEPNİBEKTAŞ, DEĞİRMENTAŞ, YEDDİGARDAŞ, YUKARIAKTAŞ, YUKARIDUDAŞ, YUMRUCAKTAŞ, ZİNCİRLİTAŞ
ELMASTIRAŞ, HACIBEKTAŞ, KALEMTIRAŞ, ACARMANTAŞ, ARDIÇLITAŞ, AŞAĞIAKTAŞ, AŞAĞIDUDAŞ, BALABANTAŞ, BÜYÜKKORAŞ, DAMARLITAŞ, DEĞİRMİTAŞ, ESKİMANTAŞ, KAYAĞANTAŞ, KIRMIZITAŞ, KÜÇÜKKORAŞ, LEBLEBİTAŞ, SÜMMAHİDAŞ, TALAŞMALAŞ, TARKITALAŞ, TIMARAKTAŞ, VAKIFAKTAŞ, YEDİGARDAŞ, YEDİKARDAŞ, ZİNGİREBAŞ
MESLEKTAŞ, MİLLETTAŞ, TOKMAKBAŞ, TOPLUMDAŞ, ALAHAŞHAŞ, ARIKLITAŞ, ARSLANTAŞ, BAŞDANBAŞ, BAŞTANBAŞ, BAŞYOLDAŞ, BATMANTAŞ, BEŞGARDAŞ, BEŞKARDAŞ, ÇEVRİMTAŞ, DİKİLİTAŞ, ELLEMEDAŞ, GAYRANGAŞ, HOPBİRTAŞ, KABAELDAŞ, KABATIRAŞ, KAKATIRAŞ, KARACAKAŞ, KARAKOÇAŞ, KATIKLIAŞ, KAYGINTAŞ, KAYNARTAŞ, KAYRAKTAŞ, KAYRANBAŞ, KERSENTAŞ, KERTİKBAŞ, Devamını Oku »»
ALTINBAŞ, ALTINTAŞ, ANLAMDAŞ, BALTABAŞ, BEŞİKTAŞ, BÜYÜKBAŞ, BÜZÜKTAŞ, CANHIRAŞ, DEMİRBAŞ, DOKUZTAŞ, DUYGUDAŞ, GÖNÜLDAŞ, GÖREVDAŞ, HURDAHAŞ, KADEHDAŞ, KANCABAŞ, KARINDAŞ, KIZILBAŞ, KÜÇÜKBAŞ, PÜRTELAŞ, SALLABAŞ, SINIRDAŞ, ŞEKİLDAŞ, VATANDAŞ, YEŞİLBAŞ, ZAMANDAŞ, AĞADADAŞ, ALAĞABAŞ, ALTUNBAŞ, ARKARDAŞ, Devamını Oku »»
ARKADAŞ, AYAKTAŞ, DELİBAŞ, DENKTAŞ, ELMABAŞ, KABATAŞ, KAFADAŞ, KARABAŞ, KARAKAŞ, KARATAŞ, KARAVAŞ, KENTTAŞ, KIYIDAŞ, KOCABAŞ, OKULDAŞ, OMUZDAŞ, RENKTAŞ, ÜLKÜDAŞ, YURTTAŞ, ADDAMAŞ, AHIRDAŞ, AHIRTAŞ, AKANTAŞ, AKCAĞAŞ, AKÇABAŞ, AKÇATAŞ, AKKUYAŞ, AKTIRAŞ, AKYAVAŞ, ALACAAŞ, Devamını Oku »»
ALABAŞ, BAĞDAŞ, BEŞTAŞ, BOYDAŞ, ÇAĞDAŞ, ÇARDAŞ, DEHHAŞ, DİLDAŞ, DİNDAŞ, HAŞHAŞ, IRKTAŞ, İRİBAŞ, KANDAŞ, KOLDAŞ, NAKKAŞ, NEBBAŞ, PAYDAŞ, SIRDAŞ, SOYDAŞ, TAYDAŞ, TOPBAŞ, YAMYAŞ, YANDAŞ, YOLDAŞ, TEKTAŞ, ACIDAŞ, AGADAŞ, AGIDAŞ, AKADAŞ, ALAMAŞ, Devamını Oku »»
ABRAŞ, AKBAŞ, ALMAŞ, AYYAŞ, ÇAMAŞ, ÇUVAŞ, DADAŞ, DALAŞ, DARAŞ, ERBAŞ, FARAŞ, GEVAŞ, GULAŞ, KUMAŞ, LAVAŞ, OYDAŞ, OYNAŞ, SALAŞ, SAVAŞ, TARAŞ, TELAŞ, TIRAŞ, UĞRAŞ, ÜÇTAŞ, YARAŞ, YAVAŞ, AKTAŞ, ABDAŞ, AKKAŞ, ALCAŞ, Devamını Oku »»
ADAŞ, APAŞ, ATAŞ, AYAŞ, FLAŞ, MAAŞ, NAAŞ, ULAŞ, ABAŞ, AGAŞ, AKAŞ, ALAŞ, ANAŞ, AŞAŞ, OBAŞ, OŞAŞ, URAŞ, USAŞ, UTAŞ
BAŞ, CAŞ, DAŞ, FAŞ, GAŞ, HAŞ, KAŞ, LAŞ, MAŞ, NAŞ, PAŞ, SAŞ, ŞAŞ, TAŞ, VAŞ, YAŞ
AŞ
AŞ
Yemek. Bulgur pilâvı. Pirinç pilâvı. Bulgurdan yapılan sulu pilâv. Çorba. Nişasta, şeker ve su ile yapılan bir çeşit tatlı. Tarhana. Buğday unundan yapılan erişte: Bugün bizde misafir vardı ona aş kestim. Fırınlanmış mısır kırıklarından yapılan bir çeşit yemek. Zeytin tanesinin mengenede sıkıldıktan sonra kalan posası. Aşı: Dün okullarda aş yapmışlar. Çift sürerken öküzlere sesleniş şekli. Aç: Garnın aş mı ôlum?. Aş, yemek. Eski türkçe aş: Yemek. "Tarhana aşi. Ağaç (bk. âç). Ağaç. Aşı. Aç, tok değil. Yemek, çorba, yiyecek şey.
HEYKELTIRAŞ
Heykelci.
ÇEPNİBEKTAŞ
Manisa şehrinde, Turgutlu ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.
AŞAĞIDEMİRTAŞ
Elâzığ şehrinde, merkez ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir bölge.
YUKARIKARABAŞ
Şanlıurfa kenti, Birecik belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.
YUKARIYANIKTAŞ
Van ili, Çaldıran belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.
YUKARIPAMUKTAŞ
Ağrı şehrinde, Cumaçay bucağına bağlı bir yerleşim yeri.
LACİVERTTAŞ
İçinde düzgün bir biçimde dağılmış kükürt bulunan sodyumla alüminyum silikatın oluşturduğu değerli, lacivert renkli taş.
ÇEMBERLİTAŞ
Adıyaman ili, merkez ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Tunceli şehri, Ovacık belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.
AŞAĞIKARATAŞ
Şanlıurfa ili, Ceylânpınar ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.
YENİYÜRÜKKAŞ
İçel şehri, Aydıncık ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.
YUKARIDEMİRTAŞ
Elâzığ kenti, merkez ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer.
ESKİALTINTAŞ
Gaziantep şehri, Araban ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer.
YUKARIKARATAŞ
Şanlıurfa şehrinde, Ceylânpınar ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.
KAHRAMANMARAŞ
Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.
DEĞİRMENTAŞ
Kayseri şehri, Sarız ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Sivas kenti, Koyulhisar ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.
Bu bölümde tanımı içerisinde AŞ geçen kelimeler listesi verilmiştir.
ABA
Abla. Bu kumaştan yapılmış yakasız ve uzun üstlük. Bu kumaştan yapılan. Kepenek. Yünün dövülmesiyle yapılmış olan kalın ve kaba kumaş. Bu kumaştan yapılmış olan ve dervişlerce giyilen hırka. Anne.
ABİDELEŞTİRME
Anıtlaştırma.
ABİDELEŞTİRMEK
Anıtlaştırmak.
ABDAL
Gezgin derviş. Tasavvufta manevi üst bir rütbe. Safeviler devrinde İran'da yaşayan Türk oymaklarından biri. Dilenci kılıklı, üstü başı perişan kimse. Anadolu'da yaşayan oymaklardan bazısı.
ABECE
Alfabe. Başlangıç.
ABANDONE
Boks sporunda dövüşemeyecek duruma gelen boksörün karşılaşmayı yarıda bırakması. Herhangi bir olay karşısında çaresiz duruma düşme.
ABANMAK
Eğilerek bir şeyin, bir kimsenin üzerine kapanmak. Bir yere veya bir kimseye yaslanmak, dayanmak. Bir şeyin veya bir kimsenin üzerine çöküp çullanmak. Birine yük olarak onun sırtından geçinmeye çalışmak. Boksta karşılaşma sırasında rakibine yaslanmak. Futbolda topa olanca gücüyle vurmak.
ABANİ
Genellikle sarık, bohça, kundak ve yorgan yüzü yapımında kullanılan, zemini beyaz, üzerinde safran renginde nakışlar bulunan ipek kumaş. Bu kumaştan yapılmış.
ABİS
Okyanusların güneş ışığının ulaşamadığı derin yerleri.
ABİDELEŞMEK
Anıtlaşmak.
ABANOZLAŞMA
Abanozlaşmak durumu.
ABBAS
"Yola çıkacak veya ölümü yaklaşan kimse" anlamlarındaki Abbas yolcu deyiminde geçen bir söz.
ABAŞO
Gemiyi baştan veya kıçtan halatla karaya bağlama. Altta, aşağıda bulunan, alttaki.
ABAKÜS
Sayı boncuğu. Sütun başlığının üstüne yatay olarak konan ve kenarlarından biraz dışarı taşan taş blok.
ABAJUR
Işığı bir yere toplamak, doğrudan doğruya gözlere vurmasını önlemek için kullanılan, kâğıt, kumaş, maden veya renkli camdan yapılmış lamba siperi. Genellikle üzeri siperli masa lambası veya ayaklı lamba.
ABONMAN
Bir satıcı veya kamu kuruluşu ile alıcılar arasında yapılmış olan anlaşma, sürdürüm. Abone olma durumunu gösteren belge. Kent içinde ulaşımı sağlayan otobüslerde para yerine geçen bilet veya kart.
ABARTMAK
Bir nesneyi veya durumu olduğundan daha önemli, daha büyük veya daha çok göstermek, mübalağa etmek. Bir iş, bir davranış vb.nde gereğinden fazlasına kaçmak, aşırıya kaçmak.
ABİDELEŞME
Anıtlaşma.
ABORDA
Bir deniz teknesinin başka bir tekneye, bir iskeleye veya bir rıhtıma yanını vererek yanaşması.
ABANOZLAŞMAK
Ağaç gibi maddeler suda uzun süre kalarak kararmak. Güneşte uzun süre kalarak kararmak, matlaşmak, sertleşmek.