Kelimeler arşivi içinde; sonunda "ey" olan, toplam 408 adet kelime bulunmaktadır. Sonu ey ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra, başında ey olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde ey olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.
DARIYERİHASANBEY, RADYOİMMÜNOESSEY
HACISÜLEYMANBEY, HAFIZHÜSEYİNBEY, KAYALARREŞİTBEY, RADYOİMMÜNESSEY, YENİKÖYNAZIMBEY, YUKARIAĞCAGÜNEY, YUKARIKARAGÜNEY
AŞAĞIKARAGÜNEY, BAYIRYÜZÜGÜNEY, BİNBAŞIEMİNBEY, ŞEHİTNUSRETBEY, YUKARICİHANBEY
AŞAĞICİHANBEY, BEDİLKADİRBEY, BEDİLTAHİRBEY, YUKARIHACIBEY
AŞAĞIAKGÜNEY, AŞAĞIHACIBEY, BÜYÜKHACIBEY, DEREBEYSİBEY, KÜÇÜKHACIBEY
ESKİSARIBEY, ORTASARIBEY, SEYİTHANBEY, SÜLEYMANBEY, YENİSARIBEY, YUKARIGÜNEY
AFŞARGÜNEY, AŞAĞIGÜNEY, AŞIRIYÜZEY, BÜYÜKGÜNEY, ÇAMLIGÜNEY, ESKİALİBEY, GÖKÇEGÜNEY, HÜSEYİNBEY, KANLIGÜNEY, KILIÇGÜNEY, KINIKGÜNEY, KIZILGÜNEY, KOZLUGÜNEY, KÜÇÜKGÜNEY, MUSTAFABEY, ŞİRİNGÜNEY, TAŞLIGÜNEY, TEKKEGÜNEY
DİSKJOKEY, DURSUNBEY, KARACABEY, PEYDERPEY, AÇIKGÜNEY, AKÇAGÜNEY, ARSLANBEY, BAYRAMBEY, BESLAMBEY, BİYODENEY, EĞRİGÜNEY, ESKİGÜNEY, GÜNDÜZBEY, GÜNGÖRBEY, HAYDARBEY, İSMAİLBEY, KALEGÜNEY, KARABÜKEY, KARAGÜNEY, KAVURTBEY, KIZGINBEY, KURUGÜNEY, KUZALİBEY, MAHMUTBEY, MEHMETBEY, MENTEŞBEY, SAMUGÜNEY, SARIGÜNEY, SEVİNÇBEY, SULTANBEY, Devamını Oku »»
DIŞBÜKEY, GÖKÇEBEY, ŞAHİNBEY, AHMEDBEY, AHMETBEY, AKBULDEY, AKBUYDEY, ALAGÜNEY, ALTDİZEY, ALTDÜZEY, ARAYÜZEY, AŞAĞIBEY, AYDINBEY, BEDİRBEY, BİRGELEY, BOZGÜNEY, BÜYÜKBEY, CAFERBEY, CİHANBEY, ÇAĞRIBEY, ÇAKIRBEY, ÇALIKBEY, ÇENÇÜNEY, DAĞGÜNEY, DEMİRBEY, DİNARBEY, DOĞANBEY, DUMANBEY, ELALİBEY, EVRENBEY, Devamını Oku »»
İÇBÜKEY, PEYAPEY, ACARBEY, AKÇABEY, ALEMBEY, ASLIBEY, AZİZBEY, BALABEY, BALIBEY, BARSBEY, BÖRÜBEY, CİCİGEY, DEREBEY, DURABEY, ELÇİBEY, EMİNBEY, EMİRBEY, ERDİBEY, ERGÜNEY, ESENBEY, GAZİBEY, HACIBEY, HOCABEY, İBRİBEY, İÇDÜZEY, İĞNEBEY, İLİMBEY, İNALBEY, İNCEBEY, İSTEMEY, Devamını Oku »»
AĞABEY, APAREY, ATABEY, HEYHEY, JERSEY, KONSEY, MARLEY, ULUBEY, ACABEY, AKABEY, ALAHEY, ALEHEY, ALİBEY, ARİFEY, BOZBEY, BUĞDEY, BULDEY, BUYDEY, BÜYDEY, CANBEY, CAYLEY, ÇENDEY, ÇENTEY, ÇÖLBEY, ÇÖPBEY, DALDEY, DEŞTEY, DIRREY, DOMBEY, ECEBEY, Devamını Oku »»
BEHEY, BİREY, BİTEY, DENEY, DİKEY, DİREY, DÜŞEY, DÜZEY, GÜNEY, GÜZEY, HOKEY, JOKEY, KUZEY, SPREY, YAHEY, YEREY, YÜZEY, AKBEY, ARDEY, ARREY, AYBEY, AZVEY, BACEY, BEBEY, BİŞEY, BUVEY, CÜLEY, DAHEY, DEDEY, DİZEY, Devamını Oku »»
EPEY, EŞEY, OKEY, ÜVEY, ABEY, AĞEY, ALEY, ANEY, APEY, AREY, EBEY, EĞEY, EHEY, ELEY, EREY, EVEY, EYEY, GREY, GÜEY, İLEY, İŞEY, İTEY, OBEY, OĞEY, ÖGEY, ÖĞEY, ÖNEY, ÖREY, ÜCEY
BEY, HEY, LEY, MEY, NEY, PEY, REY, ŞEY, EEY, GEY, KEY, SEY, TEY, VEY, YEY, ZEY
EY
EY
Kendisine söz söylenilen kimse veya kimselerin dikkati çekilmek istendiğinde adın başına getirilen ve uzatılabilen bir seslenme sözü. Usanç anlatan bir seslenme sözü.
BAYIRYÜZÜGÜNEY
Balıkesir kenti, Dursunbey ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.
YUKARIKARAGÜNEY
Kars ili, Kağızman ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.
RADYOİMMÜNOESSEY
Bir biyomolekülün eser miktarlarını tespit etmek için kullanılan hassas ve kantitatif bir yöntem.
ŞEHİTNUSRETBEY
Şanlıurfa ili, Şehitnusretbey nahiyesine bağlı bir bölge.
AŞAĞIKARAGÜNEY
Kars kenti, Kağızman ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer.
YUKARICİHANBEY
Erzurum kenti, Karayazı ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.
HACISÜLEYMANBEY
Düzce ili, Gölyaka belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.
RADYOİMMÜNESSEY
Radyoaktif olarak işaretli özel antikor ve antijen kullanılarak maddelerin aranması ve ölçülmesi için kullanılan çok hassas bir teknik.
AŞAĞICİHANBEY
Ağrı ilinde, Tahir nahiyesine bağlı bir bölge.
BİNBAŞIEMİNBEY
Ardahan şehri, Eminbey bucağına bağlı bir bölge.
YUKARIAĞCAGÜNEY
Samsun şehri, Dikbıyık nahiyesine bağlı bir yer.
DARIYERİHASANBEY
Düzce ili, Kaynaşlı ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
YENİKÖYNAZIMBEY
Adana ili, Ceyhan ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.
HAFIZHÜSEYİNBEY
Balıkesir şehri, Sarıköy bucağına bağlı bir yer.
KAYALARREŞİTBEY
Sakarya ili, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.
Bu bölümde tanımı içerisinde EY geçen kelimeler listesi verilmiştir.
ABONE
Süreli yayınları, parasını önceden ödeyerek alma işi. Bir şeyi sürekli olarak kullanmak için hizmeti verenle sözleşme yapan kimse, sürdürümcü. Bir yere gitmeyi alışkanlık hâline getiren (kimse).
ABONMAN
Bir satıcı veya kamu kuruluşu ile alıcılar arasında yapılmış olan anlaşma, sürdürüm. Abone olma durumunu gösteren belge. Kent içinde ulaşımı sağlayan otobüslerde para yerine geçen bilet veya kart.
ABLA
Bir kimsenin kendisinden büyük olan kız kardeşi. Erkeklerin kız veya kadınlara seslenirken söyledikleri söz. Büyük kız kardeş gibi saygı ve sevgi gösterilen kız veya kadın. Genelev veya randevuevi işletmecisi kadın, çaça, mama (II).
ABAŞO
Gemiyi baştan veya kıçtan halatla karaya bağlama. Altta, aşağıda bulunan, alttaki.
ABORDA
Bir deniz teknesinin başka bir tekneye, bir iskeleye veya bir rıhtıma yanını vererek yanaşması.
ABAJURCU
Abajur yapan veya satan kimse.
ABAJUR
Işığı bir yere toplamak, doğrudan doğruya gözlere vurmasını önlemek için kullanılan, kâğıt, kumaş, maden veya renkli camdan yapılmış lamba siperi. Genellikle üzeri siperli masa lambası veya ayaklı lamba.
ABACI
Aba yapan ya da satan kimse. Asalak. Bedavacı. Abadan giyecek yapan veya satan kimse.
ABBAS
"Yola çıkacak veya ölümü yaklaşan kimse" anlamlarındaki Abbas yolcu deyiminde geçen bir söz.
ABLİ
Yatay serenlerin ucuna bağlı bulunan ve bunları sağa, sola veya ortaya çevirmek için yararlanılan halat veya palanga.
ABANDIRMAK
Bir kimsenin bir yere veya bir kimseye yaslanmasını sağlamak. Bir hayvanı yere çöktürmek.
ABULLABUT
Kaba saba ve anlayışsız (kimse). Biçimsiz ve kötü giyinen, giyimine özen göstermeyen (kimse).
ABARTI
Bir şeyi, bir olayı olduğundan büyük veya çok gösterme, mübalağa.
ABARTMAK
Bir nesneyi veya durumu olduğundan daha önemli, daha büyük veya daha çok göstermek, mübalağa etmek. Bir iş, bir davranış vb.nde gereğinden fazlasına kaçmak, aşırıya kaçmak.
ABANDONE
Boks sporunda dövüşemeyecek duruma gelen boksörün karşılaşmayı yarıda bırakması. Herhangi bir olay karşısında çaresiz duruma düşme.
ABDESTLİK
Abdest alınacak yer. Abdest alınırken giyilen ve kolsuz hırkaya benzeyen bir giyecek türü.
ABANİ
Genellikle sarık, bohça, kundak ve yorgan yüzü yapımında kullanılan, zemini beyaz, üzerinde safran renginde nakışlar bulunan ipek kumaş. Bu kumaştan yapılmış.
ABANMAK
Eğilerek bir şeyin, bir kimsenin üzerine kapanmak. Bir yere veya bir kimseye yaslanmak, dayanmak. Bir şeyin veya bir kimsenin üzerine çöküp çullanmak. Birine yük olarak onun sırtından geçinmeye çalışmak. Boksta karşılaşma sırasında rakibine yaslanmak. Futbolda topa olanca gücüyle vurmak.
ABRAŞ
Alaca benekli. Klorofil azlığından dolayı açık renkte lekeleri olan (bitki yaprağı). Cildin rengini bozup beyaz benekler ve lekeler yapan hastalık. Ters, kaba, görgüsüz (kimse). Deseni ve atkısı bozuk halı. Atın tüysüz yerlerinde görülen uyuza benzer bir hastalık. Çarpık, eğri, düzgün olmayan. Çilli, çopur yüzlü, gözleri açık renk olan (kimse).
ABRA
Dara. Angarya, yük. Bir değiş tokuşta üste verilen şey. Denge.