Kelimeler arşivi içinde; başında "ü" olan, 10 harfli toplam 100 adet kelime bulunmaktadır. ü harfi ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Ayrıca sonu ü harfi ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde ü harfi olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Sözcüklerin anlamı için kelime üzerindeki bağlantılardan faydalanabilirsiniz.
ÜSBERTEMEK
Ayak diremek, üstüne düşmek.
ÜÇHÜYÜKLER
Konya şehrinde, Çumra ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer.
ÜSTSUKARCI
Yenici.
ÜRETEBİLME
Üretebilmek işi.
ÜNİFORMALI
Üniforması olan, üniforma giymiş olan (kimse). Üniforma giyerek.
ÜRETROTOMİ
Üretranın ameliyatla açılıp kapatılması.
ÜZENGİTAŞI
(Mimarlık) Bir kemerin iki yanında ayaklar üzerine gelen ilk taşlar. Bu taşların ayaklar üzerine gelen yüzü yatay, üste gelen yüzü ise kemer içine doğru eğiktir. Yastık taşı da denir.
ÜRİKOTELİK
Kuşlar gibi, amino asitlerden ve pürinlerin parçalanmasından açığa çıkan azotun ürik asit hâlinde vücuttan atılması ya da atan organizma. Kanatlılarda ve sürüngenlerde fazla amonyağın azot metabolizması son ürünü olarak ürik asit biçiminde atılımı.
ÜŞÜYEBİLME
Üşüyebilmek işi.
ÜRGÜLENMEK
Yavaş yavaş sallanmak (insan, ekin için).
ÜRETRORAJİ
İdrar yollarında sicim tarzında olan kanama.
ÜZÜMLÜAYAK
Halı kenarlarında görülen bir motif. (Yeşilova Aksaray Niğde).
ÜSTÖZEKKAÇ
Dirilçoğuzları, özdecik ağırlıklarına göre ayırmaya yarayan aygıt.
ÜRİNALİZİS
İdrar tahlili, analizi. İdrarın kimyasal ve mikroskobik tahlili.
ÜĞRÜLENMEK
Sallanmak, ırgalanmak.
ÜSTÜNYAPIM
Çok büyük giderlerle çevrilen, kalabalık oyunculu, göz kamaştırıcı bezem ve giysili, gürültülü tanıtılarla piyasaya sürülen, fakat çoğunlukla sanat yönünden büyük bir değer taşımayan film.
ÜSDELEMEYH
Üstünde durmak, üstelemek.
ÜROGENİTAL
Üriner ve genital sistemle ilgili olan.
ÜSTÜPÜLEME
Üstüpülemek işi.
ÜNİVERSİTE
Bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan fakülte, enstitü, yüksekokul vb. kuruluş ve birimlerden oluşan öğretim kurumu, darülfünun.